10 råd til deg som skal selge

Valg av megler – Våre 10 råd

Noe du bør tenkte på når du skal velge megler er kommunikasjon og tillit til den som skal selge boligen din. Bruk derfor tid på å finne den megleren du får en god tone med og kan gi deg god oppfølging gjennom hele salgsprosessen. Husk at dersom du får en god tone med megleren, er det stor sannsynlighet for at kjøperen gjør det samme. Dette påvirker atmosfæren i din bolig under visning og kan utgjøre en stor forskjell gjennom resten av salgsprosessen. Inviter derfor flere meglere hjem til deg. Sett av god tid og finn frem relevant informasjon og dokumentasjon slik at megleren får et godt grunnlag når han skal anslå verdien på din bolig.

Forberede salg

Skal du gjøre noen justeringer i boligen før du selger? Våre meglere vil gi deg råd om hvilke justeringer som kan bidra til å gjøre din bolig mer attraktiv. Justeringene vil i hvert objekt variere, og målet må være at verdiøkningen er større enn kostnaden ved å pusse opp. Generelle tips kan du lese om her

Forberede foto

Det første potensielle kjøpere ser på når de skal vurdere ditt objekt er bildene. Dersom de ikke faller for boligen i løpet av bildene går de videre til neste bolig. Det er derfor viktig at du følger rådene du får fra megleren slik at potensielle kjøpere visualiserer sitt eget drømmehjem. I noen tilfeller holder det at megleren kommer med tips og råd om hva du skal endre på, andre ganger kan det være lurt med en profesjonell stylist. Generelle tips om rydding før foto kan du lese om her.

Foto

For å få best mulig utbytte av innsatsen du har gjort under forberedelsene er det viktig med god fotograf. Vår fotograf har jobbet med boligfoto i 11 år og tilbyr dronefoto. For de mest eksklusive objektene med mye å tilby i nærområdet tilbys det også dronefilm for å fange opp litt ekstra oppmerksomhet.

Takst

Ved salg av bolig trengs det også takst. Det er her viktig at du som selger er tilgjengelig for å besvare spørsmål takstmannen har om boligen din. Det kan også utarbeides boligsalgsrapporter som er en langt grundigere rapport. Boligsalgsrapport gir også rimeligere eierskifteforsikring på visse eiendommer.

Markedsføring

Hvilken markedsføringspakke som er mest gunstig for deg og din bolig kommer du og megler frem til i fellesskap. Ved å følge våre 10 råd finner vi sammen den beste løsningen. Hvordan det skal markedsføres vil megleren ha en klar formening om, men her kan også du som har bodd i boligen fremme hvilke kvaliteter du setter høyest. Det er tross alt du som har bodd der og kan aller mest om boligen. Denne informasjonen må megleren ha i bakhodet mens salgsoppgaver, vindusplakater, nettannonse, film osv. utarbeides.

Visning

Nå skal boligen tilbake til den standen den var i da det ble tatt bilder. Vask over gulvet med grønnsåpe, vask sengetøy med tøymykner og kjøp inn frisk frukt og urter. Det er viktig at boligen gir et godt førsteinntrykk, så følg meglerens råd i forbindelse forberedelsene. Når visningen er i gang og etter visningen bør du være tilgjengelig på telefon dersom det skulle komme spørsmål som megler ikke har svaret på. Det vil også kunne bli avtalt privatvisninger som blir avtalt fortløpende. Dette kan være for interessenter som vurderer å by på andre boliger, eller som ikke har anledning til å komme på den annonserte visningen.

Budrunde

Etter visning tar megleren kontakt med interessenter som har skrevet seg på liste eller lastet ned prospektet fra nettet. Megleren vil også holde deg som selger informert om interessenter og legge en slagplan for dagen. Dersom det kommer inn bud starter budrunden, og megleren vil bruke mye tid på å ringe til interessentene som potensielt vil legge inn nytt bud samt sjekke finansieringen til budgiverne. Det er viktig at du er tilgjengelig så lenge budrunden pågår da fristene er relativt korte og du må akseptere bud innen budfristen går ut. Du kan lese om kravene til budgivning her.

Kontraktsmøte

Etter budaksept etter budrunden sender megler ut et akseptbrev med kontaktutkast og annen aktuell informasjon. Den heldige kjøperen av din bolig og du som selger møtes deretter på meglers kontor. Der skal det signeres kjøpekontrakt som skal gjenspeile informasjonen gitt til kjøper i forkant av avtaleinngåelsen og hva som ble avtale i forbindelse budrunden.

Overtakelse og oppgjør

Vi håper våre 10 råd gir deg bedre tyngde for når overtagelsestidspunktet har kommet skal alle pengene fra kjøper være inne på meglers konto. Det er derfor viktig at du er sikker på at pengene er på kontoen til megler før du gir fra deg nøklene til den nye eieren. Selger og kjøper skal under overtakelsen gå gjennom boligen for å brekrefte at den er i samme stand som det ble oppgitt i kjøpekontrakten. Deretter skal strømmåler leses av og overtakelsesprotokoll signeres og leveres til megler. Dersom det foreligger noen mangler, skal dette føres inn i overdragelseskjemaet. Nesten to uker etter overtakelsen ble gjennomført vil oppgjøret bli overført til selger minus eventuelle innfridde lån og utgifter i forbindelse salg av boligen.

Ser du etter en eiendomsmegler?

Vi har erfaringen du trenger. Kontakt oss for en hyggelig samtale!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle