Tips før man selger bolig

Tips og råd til oppussing før salg

Det er store variasjoner i hvor mye egeninnsats boligselgere legger i å selge boligen sin. Dette til tross for at enkle grep kan utgjøre stor forskjell når din bolig skal presenteres. Hvor flink megleren er til å formidle de attraktive punktene ved eiendommen kan ha lite å si dersom potensielle kjøpere ikke kommer seg lenger enn gjennom bildene før de har mistet interessen.

Kanskje et malingsstrøk er nok? Trengs det stylist eller er enkel rydding og litt blomster nok? I mange tilfeller kan megleren din gi deg tips og råd om hvordan akkurat din bolig burde presenteres uten å måtte betale for profesjonell styling.

Det kan være vanskelig å se gjennom potensielle kjøperes øyne, og det kan være vanskelig å se at ikke alle liker det samme som en selv gjør. Vår jobb som meglere er å hjelpe våre selgere med å finne den balansen som treffer flest potensielle kjøpere. En ting som er viktig å ha i bakhodet er at man ønsker at boligkjøpere skal se for seg hvordan det er å bo i din bolig, de skal ikke undre på hvem det er som bor der nå. Dette kan være vanskelig dersom det er fult av personlige eiendeler over alt. Sørg for å gi interessenter nok rom til å se for seg hvordan det blir når nettopp de bor der.

Rydd plass

Det viktigste du gjør er å rydde plass slik at boligen tar seg godt ut på bilder. Du skal selge en god atmosfære som potensielle kjøpere kan forelske seg i, ikke gjenstandene i boligen. Mye ser fint ut mens man er inne i rommet, men på bilder kan dette være ting som bare stjeler oppmerksomhet fra det du ønsker at interessentene skal legge merke til. Det er derfor viktig at du rydder unnav alt som tar mye plass og stjeler oppmerksomheten. Ryddetips før fotografen kommer på besøk finner du her

Ellers er det slik at lyse møbler og vegger gjør rom større. Unngå mørke gardiner, vegger og møbler dersom du har anledning til det. Lån et stort speil, et mindre spisebord, fine stålamper, sengeteppe, pynteputer osv av venner og kjente. Dette kan bidra til å gi en økt salgssum. Våre meglere vil hjelpe dere med enkel styling før både foto og visninger. Det er også muligheter for å hente inn ekstern hjelp fra boligstylister.

Enkle tips for hvert rom:

Kjøkken:

Det lønner seg sjelden å oppgradere de dyre rommene som bad og kjøkken. Likevel kan det ofte hjelpe mye å bytte knotter og male kjøkkenfrontene samt rommet ellers for å gi kjøkkenet et mer moderne preg. En investering som kan heve helhetsinntrykket av boligen din med mange hakk.

Bad:

Som regel lønner det seg ikke å gjøre noe med badet. Dersom en først skal gjøre noe burde en holde seg til nye baderomsmøbler og downlights i taket. Skal en totalrenovere hele badet blir kostnadene store, og det er ingen garanti for at en får tilbake de pengene en har puttet i oppussingen.

Stue:

Stuen er det letteste rommet å heve standarden i uten å putte masse penger i oppussingen. Mal vegger, tak, lister, dører og vinduskarmer i lyse farger som gjør rommene større. Flekkete vegger med blyantstreker gir et dårlig førsteinntrykk. Dersom gulvet er slitt kan det være lurt å slipe gulvet. Dette gir en hevet standard til en liten kostnad. Sørg for å kvitte deg med møbler og gjenstander som bare tar plass og stjeler oppmerksomhet.

Soverom:

Her er det ekstra viktig at man føler en kan slappe av. Et malingsstrøk i en lys farge kommer man veldig langt med.

Gang/entrè:

Mal vegger, lister og tak og eventuelt garderobeskap i lyse farger. Er det plass kan en kjøpe et flott garderobeskap på IKEA for en beskjeden sum. Sørg for at det er godt lys i gangen slik at interessentene kommer inn i en lys og lun bolig.

Generelt:

Fiks løse kontakter, fest løse ledninger og løse lister. Sparkle over ujevnheter og hakk i gipsvegger. Sørg for at det er nok lys i boligen. Alle slike småting som en boligkjøper kan henge seg opp i bør utbedres.

Hvilke tiltak som nødvendig i din bolig varierer fra bolig til bolig. Vi i Brørby Eiendomsmegling vil veilede deg til å gjøre de rette valgene når du skal selge din bolig.

Ser du etter en eiendomsmegler?

Vi har erfaringen du trenger. Kontakt oss for en hyggelig samtale!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle