Loading...

E-takst

Dersom du skal refinansiere lån er det stadig flere banker som krever e-takst fremfor den vanlige verdivurderingen. Det har vært ulike krav og praksis i meglerbransjen for hvordan verdivurderinger dokumenteres. Det er derfor blitt utviklet en ny bransjestandard for å øke presisjonen i vurderingen for både kjøper, selger og bankene.

Vanskeligere å svindle
E-taksten legges inn i en database, og banken kan derfor være sikker på at taksten den får seg forelagt er ekte. Dette eliminerer i praksis muligheten til å manipulere meglervurderingen, sier Espen W. Relbo, daglig leder i Eiendomsverdi.

Han kan konstatere at bruken av e-takst har eksplodert den siste tiden, fra en månedstakt på 1-2 000 i 2015 til nærmere 5 500 i mars i år

E-takst - Brørby Eiendomsmegling
E-takst - Brørby Eiendomsmegling

Bad, kjøkken og fasade

E-takst stiller minimumskrav til verdivurderingen og må inneholde minimum 3 bilder (Bad, kjøkken og fasade). I rapporten sammenlignes bla. meglers vurdering med eiendomverdi sin egen vurdering samt omkringliggende salg. I tillegg settes det opp mot kommunens generelle prisnivå. Kort sagt er e-takst en mer utfyllende rapport som viser flere av de sentrale grunnlagene for vurderingen og setter disse opp mot andre objeketer i nærområdet.

Kontakt oss for en uforpliktende boligprat og et godt tilbud på salg av din bolig

Jesper Holte Brørby
Jesper Holte BrørbyDaglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 99 73 74 19
Epost: Jesper@broerby.no
Harald Heggen Brørby
Harald Heggen BrørbyAdvokat / Fagansvarlig / Ansvarlig Megler
Mobil: 95 12 63 88
Epost: Harald@adv-brorby.no
Marte Holte Brørby
Marte Holte BrørbyAdvokat / Styreleder
Mobil: 99 73 74 15
Epost: Marte@adv-brorby.no

Del denne siden på sosiale medier!