E-takst

E-takst

Dersom du skal refinansiere lån er det stadig flere banker som krever e-takst fremfor den vanlige verdivurderingen. Det har vært ulike krav og praksis i meglerbransjen for hvordan verdivurderinger dokumenteres. Det er derfor blitt utviklet en ny bransjestandard for å øke presisjonen i vurderingen for både kjøper, selger og bankene.

Vanskeligere å svindle
E-taksten legges inn i en database, og banken kan derfor være sikker på at taksten den får seg forelagt er ekte. Dette eliminerer i praksis muligheten til å manipulere meglervurderingen, sier Espen W. Relbo, daglig leder i Eiendomsverdi.

Han kan konstatere at bruken av e-takst har eksplodert den siste tiden, fra en månedstakt på 1-2 000 i 2015 til nærmere 5 500 i mars i år

Bad, kjøkken og fasade

E-takst stiller minimumskrav til verdivurderingen og må inneholde minimum 3 bilder (Bad, kjøkken og fasade). I rapporten sammenlignes bla. meglers vurdering med eiendomverdi sin egen vurdering samt omkringliggende salg. I tillegg settes det opp mot kommunens generelle prisnivå. Kort sagt er e-takst en mer utfyllende rapport som viser flere av de sentrale grunnlagene for vurderingen og setter disse opp mot andre objeketer i nærområdet.

Kontakt oss for en uforpliktende boligprat og et godt tilbud på salg av din bolig

Profilbilde av Jesper
Jesper Holte Brørby

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Profilbilde av Harald
Harald Heggen Brørby

Advokat / Fagansvarlig / Ansvarlig Megler

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle