Tips til budrunden

Tips til budrunden - Brørby Eiendomsmegling

Tips til budrunden

Før du går inn i en budrunde er det lurt å legge til rette for at du har alt og alle du trenger innen rekkevidde. Følg våre tips til budrunden.

– Dersom du skal kjøpe sammen med noen må du først og fremst ha tilgang på den du skal kjøpe sammen med, eller i det minste ha avklart hvor langt dere er villige til å strekke dere og eventuelle forbehold i en budrunde.

– Du må også ha legitimasjon for begge parter. Gjerne pass, men førerkort eller bankkort med bilde holder.

– Telefon med kamera, skanner eller tilgang til bank-id. Første bud må være skriftlig. Da må en enten gi bud via bud-apper («gi bud» på finn.no f.eks) eller ved å fylle ut budskjemaet i salgsoppgaven og legge ved gyldig identifikasjon som nevnt i punktet over. Ta bilde av/skan utfylt budskjema og send til jesper@broerby.no eller til tlf: 99 73 74 19.

Tips til budrunden - Brørby Eiendomsmegling

Under og etter budrunden

– Sørg for at bank kontakten din er tilgjengelig dersom du ikke har finansieringsbevis. Det er viktig at dette fylles ut i budskjemaet slik at megler får sjekket at du har finansieringen i orden.

– Tenk over forbehold ved budet. Skal noe stå igjen i boligen? Når er overtakelsen? Er noe ødelagt som skal bli gjort i stand?

– Husk at megler har plikt til å undersøke finansieringen din, så sett en fornuftig budfrist. Vanligvis 30 minutter eller mer.

– Fikk du aksept på budet ditt? Ring bank kontakten din og bekreft at du har kjøpt, og hvor mye du har kjøpt for.

Det er også viktig å vite at et bud er bindende så snart det har kommet til selgers kunnskap. Det vil si at dersom ditt bud blir akseptert innenfor budfristen du har satt, plikter du å etterkomme budet.

Del denne siden på sosiale medier!